4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:13
No menu items!

Diplomat rus: Toate ţările care se vor alătura sistemului antirachetă NATO vor fi atacate de Rusia

spot_img

Ambasadorul rus la Copenhaga a lansat un avertisment dur

rusia rachete

Ambasadorul rus la Copenhaga, Mihail Vanin, a avertizat că toate statele care participă la scutul american antirachetă din Europa vor fi ținte sigure ale atacurilor balistice ale Rusiei.

Diplomatul rus a spus că navele militare daeneze vor fi atacate de Rusia dacă Danemarca se va alătura proiectului militar nord-atlantic. „Dacă Danemarca se va alătura sistemului antirachetă, care este controlat de Statele Unite, acest lucru va însemna că navele militare daneze vor fi ţinte ale rachetelor nucleare ruse. Este important să se ştie acest lucru”, a declarat Mihail Vanin.

Nu cred că danezii înţeleg foarte bine situaţia. Participarea la sistemul antirachetă va fi în detrimentul relaţiilor dintre ţările noastre. Toate ţările care se vor alătura sistemului antirachetă NATO în viitor vor fi ţinte ale rachetelor balistice ruse

Mihail Vanin
ambasadorul rus la Copenhaga

Ministrul danez de externe a reacționat imediat: „Comentariile ambasadorului Rusiei sunt inacceptabile. S-a depăşit limita”.

Danemarca a acceptat, în august 2014, să participe cu cel puţin o fregată la sistemul antirachetă NATO din Europa, care va include elemente terestre, staţionate în România şi Polonia, şi instalaţii navale.

Emanuel Stan