9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:39

Dinu Patriciu va fi înmormântat în România. Trupul neînsuflețit al omului de afaceri va fi adus în țară săptămâna viitoare UPDATE

spot_img

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit pe 19 august, într-o clinică din Londra, va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu, au declarat joi, pentru Mediafax, surse apropiate familiei acestuia

ROMANIA OIL TYCOON

  • UPDATE

Trupul neînsuflețit al lui Dinu Patriciu va fi adus în țară spre sfârșitul săptămânii viitoare, au declarat pentru Sursa Zileisurse apropiate familiei afaceristului.

Potrivit acelorași surse, familia a renunțat la ideea de a-l înmormânta pe omul de afaceri la Londra, la insistențele mamei lui Dinu Patriciu, care vrea ca fiul ei să fie înhumat în România.

“În mod cert va fi înmormântat în România, probabil la Bellu, unde familia are o capelă”, au explicat surse apropiate familiei lui Dinu Patriciu, citate de MEDIAFAX.

Conform aceloraşi surse, nu a fost stabilită data la care va avea loc înmormântarea lui Dinu Patriciu, pentru că nu se ştie când vor fi încheiate formalităţile la Londra, pentru ca trupul neînsufleţit al omului de afaceri să fie adus în România.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit pe 19 august, într-o clinică londoneză.

Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat.

Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului, ca ultimul său drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenţă şi agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viaţă şi suferinţă.

comunicat familia Patriciu

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro şi i s-a înrăutăţit astfel boala, dar şi că şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

M.N.