Dinu Patriciu, obligat să plătească peste 8 milioane de euro, “taxă de timbru” în procesul de partaj

Dana Patriciu - prima victorie în instanță

Omul de afaceri ar trebui să achite eșalonat taxa de timbru în valoare de 36.554.324,625 de lei (peste 8,3 milioane de euro), în tranşe de câte 1.000 de lei lunar

Soția lui Patriciu cere în instanța jumătate din averea milionarului

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis că omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie să achite o taxă de timbru de peste 36,5 milioane de lei (peste 8,3 milioane de euro), în procesul de partaj al bunurilor pe care îl are cu soţia sa, Dana Patriciu.

Instanţa a dispus, miercuri, acordarea ajutorului public judiciar în favoarea lui Patriciu sub forma eşalonării taxei de timbru, în valoare de 36.554.324,625 de lei, în tranşe de câte 1.000 de lei lunar.

Prin urmare, banii vor fi achitaţi timp de 48 de luni, cu începere din octombrie 2013. Diferenţa de bani, respectiv 36.506.324,625 de lei, va fi achitată de omul de afaceri în cel mult un an de la momentul finalizării procesului de partaj, potrivit deciziei instanţei, care este irevocabilă.

Pe 29 octombrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a decis ca soţia omului de afaceri, Dana Patriciu, să achite o taxă de timbru de aproape 76 de milioane de lei, tot eşalonat, câte 1.000 de lei lunar timp de 48 de luni, iar diferenţa de 75.852.000 de lei, la momentul finalizării executării hotărârii judecatoreşti ce va fi pronunţată în cauză, dar nu mai târziu de un an de la data rămânerii irevocabile a deciziei.

Între timp, Dinu Patriciu a depus o cerere reconvenţională în cadrul procesului de partaj, astfel că este obligat să achite taxa de timbru.

În dosarul de la Judecătoria Sectorului 1, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

În paralel, la Judecătoria Buftea se judecă procesul de divorţ al soţilor Patriciu. Judecătoria Buftea a decis, pe 26 iunie, că omul de afaceri Dinu Patriciu rămâne căsătorit cu Dana Patriciu, după ce instanţa a admis o cerere prin care aceasta reclama faptul că soţul său nu a susţinut cererea de divorţ. Decizia instanţei nu este definitivă.

R.D.

NICIUN COMENTARIU