3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 5:12
No menu items!

Dinu Patriciu, așteptat la DIICOT în dosarul privatizărilor Vega și Petromidia

spot_img

La mai bine de șase ani de la ultima înfățișare, procurorii DIICOT îl așteaptă pe omul de afaceri Dinu Patriciu din nou în fața lor, pentru a-i aduce la cunoștință ultimele acte de cercetare penală făcute de anchetatori în dosarul care a fost disjuns din Rompetrol, transmite Money TV.

Potrivit money.ro, în dosarul “Rompetrol, judecătorii de la Tribunalul București au decis, în august 2012, achitarea tuturor celor trimiși în judecată, inclusiv a actualului parlamentar Sorin Roșca Stănescu.

Surse judiciare au declarat pentru Money TV că, de data aceasta, Patriciu este așteptat la DIICOT în perioada următoare pentru a i se aduce la cunoștință rezultatele expertizei dispuse în dosarul în care vizează privatizările rafinăriilor Vega și Petromidia. În același dosar, luni, 25 martie, s-a prezentat la sediul DIICOT Alexandru Bucșă, fostul director economic al afacerilor lui Patriciu, tot pentru a lua cunoștință de rezultatele expertizei.

În acest dosar aflat încă la parchet, procurorii începuseră urmărirea penală față de Patriciu & Co pentru înșelăciune, în sensul nerespectării clauzelor din contractele de privatizare cu privire investițiile care trebuiau realizate în cele două rafinării.

DIICOT a dispus în urmă cu mai mulți ani o expertiză financiar – contabilă, tocmai pentru a reface circuitul banilor care au fost rulați în acea privatizare precum și pentru a stabili dacă Patriciu și partenerii săi și-au respectat clauzele de investiții.

Surse judiciare au explicat pentru Money TV că dosarul privatizării Vega & Petromidia are o miză mult mai mare decât cazul Rompetrol în care Patriciu a fost achitat. Asta pentru că cele două rafinării se află în prezent în proprietatea KazMunaiGaz, iar o eventuală condamnare a lui Patriciu în acest dosar ar putea repune în discuție tranzacția Patriciu – KazMunaiGaz.

Sursa Zilei

FOTO Liviu Untaru