5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:23
No menu items!

Dinel Staicu, audiat la DNA: Vreau să fiu arestat!

spot_img

Omul de afaceri Dinel Staicu s-a prezentat marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde va fi audiat de procurori în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Secția I Penală a Curții de Apel București, a fost arestată vineri pentru corupție.

La intrarea în sediul DNA, Staicu a declarat că se aşteaptă să fie arestat şi că va cere să fie arestat, la fel cum a făcut şi în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti.

El a precizat că, în cursul zilei de luni, a primit o scrisoare de la fratele său, Marian Staicu, în care acesta a recunoscut integral faptele de corupţie prezentate de procurori în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Dinel Staicu a mai spus că fratele lui este cel care s-a ocupat de tot ce înseamnă trafic de influenţă şi dare de mită la Tribunalul Bucureşti, la Curtea de Apel Bucureşti şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat cum a fost posibil ca fratele lui să dea mită, Dinel Staicu a spus că, în perioada în care a fost în închisoare, toate firmele sale au fost administrate de Marian Staicu, iar acesta a avut acces la bani.

Staicu a precizat însă că, în opinia lui, avocatele Adriana Dascălu şi Ileana Alina Răducan l-au înşelat pe fratele lui şi i-au luat de la 100.000 de euro până la 1,5 milioane de euro.

“Fratele meu, fiind mai mic, a fost crescut ca şi copil meu. El a vrut sa facă o faptă bună, dar păcatul meu a fost că i le-am prezentat pe cele două avocate, că sunt fete deştepte, că trebuie să aibă încredere în ele. Ele făceau teste cu el, îi cereau să dea câte 100.000 de euro, că îl scăpăm luna asta, luna următoare…”, a explicat Dinel Staicu.

El a mai susținut că nu ştia că s-au strâns bani pentru mită, precizând că nu a avut niciodată bani, ci doar acţiuni.

Potrivit documentelor prezentate instanței de procurorii anticorupție, judecătoarea Veronica Cîrstoiu ar fi primit mită peste 1.000.000 de euro de la Staicu, în schimbul unor soluții favorabile în dosarele acestuia. Banii ar fi ajuns la magistrată prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, a reținut instanța (Curtea de Apel București) care a decis arestarea preventivă a Veronicăi Cîrstoiu și a fiului acesteia, Florin Cergan.

Andrei Tudor