3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:03
No menu items!

Dinamo nu mai are voie să participe în Liga Europa

spot_img

Intrarea în a doua competiție europeană este compromisă pentru echipa din Ștefan cel Mare, în urma suspendării licenței de către FRF

Dinamo Bucuresti

Așa cum Sursa Zilei anunța recent, intrarea în insolvență a FC Dinamo are ca efect interzicerea de a mai participa în competițiile europene. Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a admis, miercuri, cererea directorului Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, şi a retras licenţa clubului pentru a juca în UEFA, sezonul 2014-2015.

Dinamo poate face apel la această decizie în termen de cinci zile. Pe 30 mai 2014, termenul limită stabilit de UEFA, FRF va transmite lista cluburilor care au obţinut licenţa de participare în competiţiile europene, sezonul următor.

FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Liga I. Instanţa va analiza cererea FC Dinamo la 28 mai şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

C.C.