20 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 18:41
No menu items!

Din seria „bâlbele Guvernului”. Se abrogă și formularul PLF

spot_img

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi o ordonanţă de urgenţă privind abrogarea Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF).

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, care ne anunța cu doar o zi în urmă că PLF va fi în continuare obligatoriu de completat. Totul după ce marți, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara că formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi în vigoare de la prima oră a zilei de miercuri, 9 martie. 

Până nu va fi abrogată ordonanța care prevede obligativitatea completării PLF, acesta rămâne necesar. Trebuie completat de toți cei intră în România. În acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunța la acest document și în România. Până nu se va întâmpla acest lucru, pe toată perioada de valabilitate a ordonanței, rămâne în vigoare. Facem apel la români să continue să proceseze formularele până când documentul va fi abrogat”, spunea miercuri Cărbunaru. 

Din 20 decembrie 2021 toate persoanele care intră în ţară au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară.

Raluca Dan