19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:50
No menu items!

Din noaptea aceasta va ninge și la București

spot_img

Duminică trebuie să ne așteptăm la ninsori și ploi. Va ninge în jumătatea de est a ţării, în special în judeţele din Moldova, iar spre sudul ţării ploaia se va transforma în ninsoare. Directorul ANM Ion Sandu a spus, la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii autorităţilor publice locale, că duminică după-amiază cele mai importante cantităţi de zăpadă vor cădea în judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

Sandu a anunțat că începând de duminică seară în jumătatea de vest a ţării încetează precipitaţiile, dar de la ora 20 intră în vigoare noua avertizare de cod galben de ninsori, ploi, polei şi vânt puternic emisă pentru jumătatea de est a ţării. El a precizat că va ninge în special în judeţele din Moldova.

În partea de sud mai întâi va ploua, apoi ploaia de va transforma în ninsoare. El a adăugat că este posibil să ningă inclusiv în Bucureşti, dar stratul de zăpadă nu va depăşi doi centimetri.

Avertizarea de cod galben emisă pentru jumătatea de est a ţării este valabilă până luni, la ora 11.00, după care în 12 decembrie va avea loc un nou episod de precipitaţii, însă mult mai slab ca cel de acum. Din 13 până în 18 decembrie toate precipitaţiile se vor opri. D.M.