Din grădina botanică regală a fost furat cel mai mic nufăr din lume

 nufar Nymphaea thermarum

Din serele din grădinile regale britanice de la Londra a fost furat săptămâna trecută un nufăr extrem de rar. Scotland Yardul a declanșat o anchetă, deocamdată fără rezultat, relatează metronews.fr.

Poliția londoneză a fost anunțată luni că din serele din Kew Gardens (grădina botanică a familiei regale) lipsește o specie de nufăr foarte rară, numită Nymphaea thermarum. Furtul ar fi fost comis joi în sera cu numele prințului Charles, iar poliția a făcut un apel la martorii care ar putea da indicii.

Descoperită în 1987 în Rwanda, planta furată este considerată cel mai mic nufăr din lume. Nymphaea thermarum a dispărut în stare sălbatică din cauza distrugerii habitatului său natural.

Dincolo de valoarea sa inestimabilă pentru știință, micul nufăr are și o importantă valoare de piață. În prezent, ultimele exemplare ale plantei (care nu depășește mărimea unei monede de 1 euro) se găsesc la Grădina botanică din Bonn (Germania).

Se pare că furtul este opera unor specialiști: planta crește mai degrabă în mâl decât în apă, așa încât hoțul a fost nevoit să o scoată cu mare precauție de pe lacul cu nuferi din grădina de iarnă.

C.A.

NICIUN COMENTARIU