14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:05
No menu items!

Din Dubai, Ciolacu anunță reorganizarea ministerelor. La MAE, consulatele se vor redimensiona în funcție de preferințele de vacanță ale românilor

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu anunță redimensionarea reprezentanțelor și consulatelor. El dă ca exemplu Dubai, unde „acum 20 de ani veneau doi români, între timp vin 100.000”: „Nu-i normal să reaşezăm lucrurile?”.

„Toate ministerele, conform legii în vigoare, se reorganizează, inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, ca să fim cu aşteptarea românilor. Legea prevede reorganizarea misterului în integralitatea sa”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că ministrul de Externe, Luminița Odobescu, are deja un proiect.

„Am făcut o procedură, întâi merge la Ministerul Justiției, să vedem aspectul legalității și apoi intră în transpunere. (…) Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal”, a încheiat Marcel Ciolacu.

D.Constantin