3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 9:25
No menu items!

Dimitris Sophocleous a fost numit în fruntea CFR Infrastructură

spot_img

 Dimitris Sophocleous a fost numit în fruntea CFR Infrastructură

Consiliul de Administrație al CFR SA l-a numit pe grec-cipriotul Dimitris Sophocleous, în vârstă de 46 de ani în funcția de director general.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a companiei care administrează infrastructura feroviară a ales la finele anului trecut un nou Consiliu de Administraţie, printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, numărându-se omul de televiziune Niels Schnecker, Lucian Isar (fost ministru al Mediului de Afaceri), Enache Jiru (secretar de stat la Finanţe), Cristian Ghibu şi Sandu Dănuţ.

Schnecker, numit iniţial în funcţia de preşedinte al noului Consiliului de Administraţie, a refuzat postul. Poziţia a fost preluată de Florin Kubinschi, vicepreşedinte executiv al Nextebank.

Dimitris Sophocleous l-a înlocuit în această funcţie pe Cristian Ghibu.

Dimitris Sophocleous va deține mandatul timp de patru ani.El este de profesie economist, fiind calificat parţial ca auditor, în Anglia. Are o experiență profesională de 25 de ani în domenii precum audit, shipping, telecomunicaţii şi farmaceutic.

În România, a mai lucrat în cadrul companiilor Romtelecom şi AD Pharma, unde a ocupat funcţia de director financiar executiv.

C.I.