3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:28
No menu items!

DIICOT semnează cu Olanda un acord contra criminalității transfrontaliere

spot_img

Codrut Olaru DIICOTȘeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, şi omologul său olandez, Gerrit van der Burg, au semnat un memorandum de înţelegere privind eficientizarea luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere.

Printr-un continuu schimb de informaţii, video-conferinţe si întâlniri directe, ambele părţi intenționează să combată infracţiuni care reprezintă surse comune de îngrijorare, cum ar fi traficul de fiinţe, infracţiunile prin internet şi alte forme de crimă organizată.

Ambasadorul van Bonzel salută acest pas pe care îl consideră parte a unui efort mai larg de a consolida atât cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei între statele UE, cât şi sectorul justiţiei în România în sine: „cooperarea întăreşte relaţiile între sistemele europene de justiţie; astfel de paşi sprijină România să se apropie de îndeplinirea ţintelor asumate în MCV”. Cei doi procurori din România şi Olanda se vor întâlni la Bucureşti sau Rotterdam cel puţin o dată pe an şi contacte directe vor fi stabilite între experţii în domeniu din cele două ţări.