10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:50
No menu items!

DIICOT cere prelungirea arestării lui Traian Berbeceanu, în baza memoriului unui primar condamnat definitiv pentru corupție UPDATE

spot_img

Berbeceanu_CAB_SZ

  • UPDATE

Magistrații Curții de Apel București au decis, marți, să prelungească cu încă 29 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Traian Berbeceanu.

Decizia de marți nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au cerut, marți, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele comisarului șef Traian Berbeceanu (fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba), în baza unei noi probe: un memoriu semnat de fostul primar al municipiului Deva (Hunedoara), Mircia  Muntean.

Fost deputat PDL și fost primar al municipiului Deva în perioada 1996 – 2012, Muntean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare. Demnitarul a fost acuzat de abuz în serviciu, într-un dosar deschis în 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale cu terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Marți, în apărarea sa, Traian Berbeceanu a declarat în fața magistraților Curții de Apel București, care urmează să se pronunțe pe cererea DIICOT, că a contribuit la strângerea probelor împotriva fostului edil, probe care s-au concretizat într-o condamnare definitivă.

Ședința de judecată care a început la ora 14.00 a durat două ore, instanța urmând să pronunțe o decizie în acest caz marți seară.

Cristi Ciupercă