3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:41
No menu items!

DIICOT cere arestarea celui de-al patrulea hoț al tablourilor

spot_img

DIICOT a cerut, miercuri,  arestarea în lipsă a celui de-al patrulea hoț al tablourilor din Olanda. Cererea procurorilor se judecă la Judecătoria Sectorului 5. De altfel, hoțul a fost dat în urmărire internațională.

Cei trei indivizi arestaţi în România pentru furtul a şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, vor fi judecaţi în România. Procuratura olandeză a anunţat, miercuri, că nu va încerca să obţină extrădarea lor, fără a explica această decizie. Poliţia olandeză a efectuat o vizită în România, unde i-a interogat pe cei trei.

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, şi omologul său olandez, Gerrit van der Burg, au semnat, în urmă cu o săptămână, un memorandum de înţelegere privind eficientizarea luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere. Documentul a fost parafat chiar în ziua în care, la Bruxelles, avea loc Consiliul Justiție și Afaceri Interne, unde ar fi trebuit să se discute aderarea României la Schengen.