18.9 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 6:57
No menu items!

DIICOT are în lucru încă un dosar privind fraude cu carne. Printre firmele vizate se află și Aldis. DOCUMENT

spot_img

Aldis

Descinderea procurorilor DIICOT de săptămâna trecută în mai multe județe care s-a finalizat cu reținerea a nouă persoane acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani și punerea în circulație de carne expirată nu va fi singura.

Informațiile deținute de Sursa Zilei arată că DIICOT a mai preluat un dosar de la Direcția de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române în care sunt cercetate peste zece firme printre care și ALDIS SRL.

Potrivit documentelor deținute de Sursa Zilei ofițerii de la Investigarea Fraudelor au ridicat documente de la SC Aldis într-un dosar deschis în 2013 în care era vizată SC Interguns Dinamic SRL, dosar în care se făceau cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.  Potrivit unor surse, prejudiciul inițial estimat de polițiști se ridică la aproape cinci milioane de euro.

Polițiștii au fost interesați de livrările intracomunitare făcute de SC Aldis, ridicând documente referitoare livrările din perioada februarie  – iulie 2012.

Potrivit unor surse judiciare, ofițerii de la Investigarea Fraudelor aveau suspiciuni că nu toate achizițiile intracomunitare declarate de ALDIS au fost reale. „Vorbim de schema clasică când  se declară doar că s-au făcut intracomunitare dar de fapt toate se făceau doar în acte pentru a se obține TVA”, au declarat surse judiciare.

De altfel, Fiscul, în cadrul cercetărilor din dosarul de la IGPR, le-a cerut celor de la ALDIS să le pună la dispoziție  „…orice alte documente care să dovedească realitatea transporturilor de carne effectuate de SC Aldis în perioada 2011 – iulie 2013”.

Carne DIICOT_SZ

Totodată de la aceeași firmă s-au mai cerut documentele care atestă calitatea și originea mărfii, respective abatorul autorizat care a procesat carnea și a emis certificatul sanitar – veterinar.

La solicitarea Sursa Zilei, IGPR ne-a comunicat că dosarul a fost trimis pe 20 februarie 2014 la Parchetul Tribunalului București cu propunere de declinare a competenței la DIICOT.

Cristi Ciupercă