18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:53

DIICOT a trimis în judecată 10 inculpați pentru traficul a 12,5 kg cocaină

spot_img

droguri

Zece inculpaţi au fost trimiși în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, ca urmare a „destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc şi finanţarea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Conform probelor, inculpatul P. V. D., liderul grupului infracţional organizat, „a procurat, din mai multe state din America de Sud, cantitatea de aproximativ 12,5 kg cocaină, drog de mare risc pe care, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, a expediat -o în vederea comercializării pe teritoriul Ungariei, preţul fixat fiind de 50.000 euro/kg”, se mai arată în comunicat.

Liderul grupului a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de infracţiuni, la pedepse de 15 ani, respectiv 25 ani închisoare.

În vederea soluționării cauzei procurorii DIICOT au cooperat cu autorităţile judiciare competente din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia, suportul specializat fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor, conform comunicatului.

C.A.