16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:09
No menu items!

Digitalizare la Cadastru: Ce servicii vom putea achita cu cardul, ca pe orice site de comerț electronic

spot_img

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) introduce de luni, 28 septembrie, sistemul de semnare a documentelor în browser, precum și plata anumitor cereri cu cardul în aplicația eTerra, așa cum se fac plățile pe site-urile de comerț electronice.

Semnarea documentelor în browser simplifică și eficientizează procesul de depunere și soluționare a lucrărilor de specialitate, scurtând fluxul acestora. De această facilitate vor beneficia toți utilizatorii aplicației eTerra, respectiv partenerii ANCPI (persoane fizice și juridice autorizate, notari, executori judecătorești etc.), precum și angajații instituției.

Totodată, ANCPI testează, în aceste zile, sistemul de plată cu cardul în aplicația eTerra. Măsura are ca scop reducerea timpului de așteptare și a volumului de muncă necesar depunerii unei lucrări.

Astfel, partenerii ANCPI nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la ghișeu pentru achitarea tarifelor aferente serviciilor solicitate sau să aștepte confirmarea plății prin ordinul de plată. Prin noua facilitate, cererile partenerilor vor putea fi achitate cu cardul și confirmate în timp real în aplicația eTerra, la fel ca pe orice site de comerț electronic.