4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 8:38

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu, amenzi uriașe pentru proteste

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu au fost amendați cu 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni din București, care a degenerat în violențe stradale.

„Amenzi s-au aplicat mai multor persoane care au contribuit la organizarea protestului, inclusiv celor trei parlamentari, George Simion, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă. Aceştia au fost amendaţi cu câte 15.000 de lei, pentru că au organizat un protest public cu peste 100 de persoane”, a informat o sursă din cadrul Jandarmeriei pentru G4Media.

De la intrarea în vigoare a restricțiilor, duminică, 28 martie, în toată țara, inclusiv în Capitală, mii de oameni au ieșit pe stradă să protesteze pentru eliminarea purtării măștii, a interzicerii circulaiei după ora 22.00 și a celorlalte măsuri impuse de Guvern pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Manifestațiile anti-restricții ce s-au desfășurat luni seară în Capitală, pentru a doua zi la rând, au fost anunțate și conduse de co-preşedintele AUR, George Simion, și de fosta sa colegă de partid Diana Șoșoacă. Inițial, George Simion a susținut că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contraziceau. Luni, 29 martie, George Simion s-a aflat în grupul de protestatari de la Piața Universității, iar Diana Șoșoacă printre cei de la Piața Victoriei.

De ce protestează Diana Șoșoacă: “Dacă vreau să mă duc să trag de fiare, să mă dezmorțesc, de ce nu mi se permite?”