24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:08
No menu items!

Diamant albastru, vândut la licitaţie pentru o sumă fabuloasă

spot_img

Cel mai mare diamant albastru s-a vândut, la Geneva, la o licitație organizată de casa Christie’s, cu 23,79 milioane de dolari

 "The Winston blue" diamant - Christie's

 

Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume la categoria lui, s-a vândut miercuri seară, la Geneva, la o licitație organizată de casa Christie’s, cu 23,79 milioane de dolari (comision inclus). Cumpărătorul este firma americană de bijuterii Harry Winston, relatează AFP.

Diamantul, lucrat în formă de pară are 13,22 carate, fiind clasat în categoria „albastru viu fără defect”. Casa Christie’s l-a estimat între 21 și 25 milioane de dolari, diamantul fiind adjudecat cu 23,79 milioane de dolari.

Cumpărătorul a dorit într-o primă fază să redenumească diamantul şi să îi spună „Winston vivid blue”, apoi a decis în cele din urmă pentru o versiune mai simplă – „The Winston blue”.

Fostul său proprietar a dorit să îşi păstreze anonimatul, iar cumpărătorul, casa Harry Winston, aparține grupului elvețian Swatch, a precizat Henri Curiel, director internațional al departamentului pentru bijuterii al Christie’s.

Firma Harry Winston a fost achiziționată de Swatch Group în ianuarie 2013. Grupul a anunțat în acest an că vrea să consolideze portofoliul de diamante de care dispune, pentru a răspunde mai eficient cererii internaționale.

În urmă cu şase luni, casa Christie’s a vândut la Geneva un diamant portocaliu din clasa „vivid”, considerat cel mai important din categoria sa, având 14,82 carate, cu preţul record de 35 milioane de dolari.

C.A.