25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:58
No menu items!

Dezvăluiri bombă la Antena 3. Jurnalist american, despre implicarea lui George Soros în campania prezidențială din 2014

spot_img

Jacob Grandstaff, jurnalist Capital Research și autorul seriei “Fantomele lui Soros în România”, a vorbit, sâmbătă seara, în emisiunea „Descoperiți”, realizată de Andreea Sava, la Antena 3, despre investigația sa cu privire la implicarea lui George Soros în România.

Capital Research Center este un think-tank fondat în 1984, al cărui președinte, Scott Walter, a fost asistent special al lui George W. Bush. Din Consiliul acestui think-tank fac parte oameni prestigioși, precum Michael Franc (Hoover Institution), Edwin Meese al III-lea (Fundația Heritage), iar deviza lor este: „Nu ne este teamă de establishment-ul de la Washington – nici de cel Republican, nici de cel Democrat. Și de nimeni altcineva. Credem în piețe libere, guvern constituțional și libertate individuală. Dar faptele sunt fapte și jurnaliștii și cercetătorii merg acolo unde îi duc faptele. Nu avem contracte și nu acceptăm bani guvernamentali, niciun cent. Depindem de contribuțiile volutare pentru a ne finanța activitatea. Suntem Capital Research Center”.

„În noiembrie anul trecut, această organizație mi-a atras atenția la o lege care se dezbătea în Parlamentul României”, a spus jurnalistul Jacob Grandstaff, la Antena 3. 

Jurnalistul a explicat cum au încercat oamenii lui Soros să se implice în campania prezidențială din 2014. „Domnul Soros nu prea se implică în țări precum România sau Ucraina. El vrea să influențeze toată Europa. A investit 5,7 milioane de dolari în campania din 2014 pentru alegerile europarlamentare. Fundația la care a dat bani în România…el a spus că vrea ca toți acești bani să fie utilizați pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Au fost două organizații care au primit bani de la Soros”, a declarat Jacob Grandstaff. 

Jurnalistul a explicat și cum a venit Soros în România,  chiar în zilele Revoluției, ca să pună baza rețelei sale de ONG-uri, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să participe la reuniunea GDS, primul ONG înființat in România după căderea lui Ceaușescu și să-i ofere 1 milion de dolari.

John Grandstaff spune că influența lui Soros în statul român a început sa crească odată cu venirea la Cotroceni, în 2004, și cu numirea Monicăi Macovei ca ministru al justiției, iar „cheia”, în toate țările în care acționează, a fost lupta anticorupție. Grandstaff a mai afirmat că înființarea unei instituții precum DNA nu ar fi  acceptată niciodată în Statele Unite. Mai mult -a arătat acesta – în nicio țară democratica nu există un Parchet similar, cu aceeași putere. O instituție oarecum asemănătoare funcționează în Australia, unde se află, însă, sub controlul Senatului.

R.D.