Dezvăluire – bombă la “Exces de putere”. Grup infracțional organizat în dosarul lui Klaus Iohannis

Un dosar deschis în 2006, în care președintele României, Klaus Iohannis, era acuzat de constituire de grup criminal organizat a fost transmis către DIICOT, apoi către DNA și, în final, a fost clasat pe motiv că faptele s-au prescris.

Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate vineri seara, în emisiunea “Exces de putere” de la Antena 3, realizată de jurnaliștii Oana Zamfir și Adrian Ursu. 

Este vorba despre un dosar deschis în 2006, în legătură cu retrocedarea unui imobil din centrul Sibiului, care a fost închiriat apoi Primăriei Sibiu de cel care l-a obținut în baza unor acte ilegale, așa cum arătau procurorii.

Mecanismul pe care îl descriu procurorii în acest dosar este unul care pare să meargă uns. S-a făcut un dosar fals de retrocedare, au fost inventați niște moștenitori, s-a mers cu ei la notar pentru a fi validat. Aceasta este o întreagă rețea, numită de anchetator grup infracțional.

Dosarul a fost trimis apoi la DIICOT pentru că era singura instituție competentă să soluționeze dosarul.

În cauză erau acuzați: Klaus Iohannis – primar, Bucșă Radu – notar, Dorin Suciu – avocat, Nicolaer Iordan – secretar primărie, Nistor Dorin – șef serviciu juridic și Stephan Max- beneficiar.

În total, 17 dosare – și nu 9 cum era anunțat oficial – care-l vizau pe Iohannis au fost înregistrate, în perioada 2001 – 2018, la Parchetul Curții de Apel Alba – Iulia. 

Mai multe detalii AICI. 

 

 

NICIUN COMENTARIU