8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:21

Dezmăț la CFR Călători. Peste 40.000 de euro/lună își împart managerul și membri CA

spot_img

Compania feroviară are plăți restante de aproximativ 370 milioane de lei și creanțe de 80 milioane de lei.

CFR_SZ

Șeful CFR Călători, Vasile Secară, și cei șase membri ai Consiliului de Administrație au la dispoziție peste 40.000 de euro/lună pentru propriile salarii, indemnizații și alte deconturi.

În timp ce compania feroviară înregistrează facturi neachitate de peste 84 milioane de euro, în bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2014, conducerea operatorului feroviar a strecurat cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere si control, comisii si comitete în valoare de aproximativ 2,17 milioane de lei.

Surse guvernamentale au declarat pentru Sursa Zilei că șeful CFR Călători, Vasile Secară, una dintre persoanele care apare în agenda „șpăgilor” fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, încasează aproximativ 10.000 euro/lună. Cei șase membri ai Consiliului de Administrație al CFR Călători, Corina Alexandrina Gatej, Dana Rachilă Galben, Claudiu Octavian Dumitrescu, Alexandru Petrescu, George Buruiană și Adrian Nicușor Nica, fac parte din mai multe comitete și comisii pentru care sunt remunerați cu câte 2.5000 de euro/lună.

Fără transparență la CFR Călători

Chiar dacă șefii CFR Călători și membri CA sunt plătiți din bani publici, documentul postat pe site-ul companiei, care ar putea preciza criteriile de remunerare ale administratorilor și directorilor, nu conține nicio informație.

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2014 al CFR Călători prevede plăți restante în valoare de aproximativ 370 milioane de lei și creanțe de 80 milioane de lei.