26.1 C
București
joi, 5 august 2021 - 1:48

Dezastrul din Franța, în imagini. FOTOGALERIE

spot_img

Furtunile, ploile torențiale și inundațiile rezultate au măturat Sud-estul Franţei în weekendul trecut, provocând moartea a cel puţin 16 persoane. Locuințele de pe „Coasta de Azur”, au fost distruse, iar sute de maşini au fost luate de viituri.

Cele mai afectate zone au fost Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer, unde precipitaţiile abundente de sâmbătă seară au provocat pagube însemnate. Imaginile surprinse la faţa locului arată cum sute de vehicule au fost luate de ape şi de noroi, unele ajungând în Marea Mediterană.

Bilanţul provizoriu al dezastrului din Franţa se ridică la 16 morţi şi trei dispăruţi. Totodată, circa 70.000 de locuinţe au fost afectate de întreruperi ale electricităţii.

Preşedintele François Hollande s-a deplasat duminică dimineaţă în zonele sinistrate, împreună cu ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Bilanţul nu este încă definitiv. În aceste momente, trebuie să fim rapizi, eficienţi şi coordonaţi. Exprim solidaritatea naţiunii cu familiile şi apropiaţii victimelor inundaţiilor din zona Alpes-Maritimes

Francois Hollande
președintele Franței

 

Conform datelor furnizate de Institutul Météo-France, sâmbătă, în intervalul orar 19.00-22.00, în oraşul Cannes s-au înregistrat precipitaţii de 180 l/mp, în Mandelieu-la-Napoule 159 l/mp, iar în Valbonne (Biot) 100 l/mp

În 48 de ore, în zona litoralului a plouat cât media specifică lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuală de precipitaţii.

Emanuel Stan