17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:27
No menu items!

Dezastru la admiterea la Școala de Poliție. „În curând locurile vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka”

spot_img

Rezultate dezastruoase la admiterea la Școala de Poliție Câmpina. Puțin peste jumătate este procentul celor care au reușit să treacă de prima probă scrisă, care este eliminatorie. Sndicaliștii care au publicat rezultatele anunță, ironic, că mai avem puțin și importăm forță de muncă din statele de unde vin și muncitorii din construcții, Sri Lanka sau Pakistan.

Sindicatul Europol a anunțat că din cele 1340 de locuri disponibile la Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, după proba scrisă, care este eliminatorie, vor trece mai departe doar 774 de candidați.

  • Școala Câmpina – IGPR – 774 locuri ocupate din 1340 – 57,7% grad de ocupare;
  • Școala din Cluj – IGPR – 203 locuri ocupate din 300 – 67,6% grad de ocupare;
  • Școala Oradea – IGPF – 110 locuri ocupate din 240 – 45,8% grad de ocupare.

De miercuri, urmează o altă probă eliminatorie, vizita medicală, astfel că procentul celor admiși ar putea scădea sub 50%, mai spun sindicaliștii.

„Deși deficitul de personal este cel mai mare din istoria MAI, se pare că nu au fost identificate soluții reale, iar cineva trebuie să plece acasă. La conducerea MAI nu poate fi cineva care îngroapă sistemul polițienesc, iar în curând locurile din școlile de poliție vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka pentru că tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști plătiți cu salariu minim pe economie”, au comentat reprezentanții Sindicatului Europol, pe pagina lor de Facebook.