6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 11:02

Detoxifierea este un mit

spot_img

Industria detoxifierii este imensă și foarte profitabilă

 detox

Din punct de vedere medical, nu există “detoxifiere”, singura modalitate de a te menține sănătos este prin dieta și sport, arată The Guardian.

Industria detoxifierii este imensă și foarte profitabilă, iar ideea că poți să-ți speli, la propriu, păcatele culinare, excesele de alcool și de fast food, este un “concept pseudo-medical”, conceput să te stoarcă de bani.

Să fie clar. Există două tipuri de detoxifiere: una este respectabilă, cealalta nu. Cea respectabilă este tratamentul medical acordat dependenților de droguri. Cealaltă este folosită de antreprenori și șarlatani care încearcă să-ți vândă diverse tratamente care îți detoxifică corpul de toxinele pe se presupune că le-ai acumulat

Edzard Ernst,

Profesor de medicină complementară la Universitatea Exeter

Dacă toxinele s-ar acumula în corp și nu ar putea fi eliminate, spune el, ai fi probabil mort sau într-o stare gravă ce necesită o intervenție medicală serioasă. “Un corp sănătos are rinichi, un ficat, piele și plămâni care te detoxifică chiar în momentul  de față”.

Ce mai bună cură de detoxificare, este, până la urmă, renunțarea la fumat, practicarea unor execiții fizice și adoptarea unei diete echilibrate, cum ar fi, spre exemplu, cea mediteraneană, suțin medicii.