25.1 C
București
joi, 20 iunie 2024 - 3:23
No menu items!

Detașată la Bruxelles, Kovesi nu poate candida la DNA

spot_img

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general al României, a informat Ministerul Justiţiei că nu se poate prezenta la interviu, în cadrul procedurii de selecţie pentru formularea propunerii de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Laura Codruţa Kovesi a informat în scris ministerul că nu se poate prezenta la interviul stabilit în data de 24 octombrie întrucât se află la Bruxelles unde a preluat funcţia de Înalt reprezentant la Misiunea României pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Fostul procuror general al României a fost detaşat la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioadă de trei ani, la începutul lunii octombrie. Secţia de procurori a CSM a hotărât detaşarea la MAE a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Sibiu. Detaşarea fostului procuror general a fost solicitată de MAE şi s-a dispus pe o perioadă de trei ani începând cu data de 3 octombrie.

La terminarea mandatului, Laura Codruţa Kovesi a spus că nu exclude o candidatură pentru şefia DNA şi nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Ministerul Justiţiei a anunţat, la 5 octombrie, că şapte candidaţi s-au înscris în cadrul selecţiei în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

CITEȘTE ȘI Kovesi se retrage din cursa pentru șefia DNA