3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:46
No menu items!

Deszăpezirea pe Autostrada București-Pitești, de patru ori mai mare ca standardele CNADNR

spot_img

CNADNR a scos la licitație deszăpezirea Autostrăzii București – Pitești cu 2 milioane de euro pentru cei 100 de kilometri, deși costul standard pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă este de aproximativ 5.000 de euro/km

Deszapezire

Compania Națională de Autostrăzi, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București a lansat licitația pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă, 2014-2015, autostrada A1 București-Pitești, în valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Lucrările de întreținere vor consta în curățarea de zăpadă a autostrăzii, furnizarea de materiale antiderapante și diverse lucrări de plombare.

„În ultimii ani, autostrada București-Pitești se închide dacă ninge abundent câteva ore. Aproape 2 milioane de euro costurile cu deszăpezirea, echivalează cu construcția a jumătate de kilometru de autostradă. Standardele de cost pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor variază în funcţie de tipul de drum, dar este între 2.500 şi 5.000 de euro pe kilometru. Firmele care se ocupă de deszăpezire sunt obligate să se ocupe de dotarea bazelor cu utilaje, asigurarea materialelor antiderapante, carburanţi și apărarea drumurilor sau autostrăzilor contra înzăpezirilor”, ne-au explicat reprezentanții unor firme cu domeniul de activitate construcția și întreținerea drumurilor și autostrăzilor.

Durata contractului pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă, 2014-2015, a autostrăzii A1 Bucuresti-Pitești este de 151 de zile, iar ofertanții sunt obligați să dețină freze, lame, încărcătoare frontale, și alte asemenea utilaje multifuncționale.

DRDP București nu va organiza licitatie electronică, termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29 octombrie, iar deschiderea este pe 30 octombrie.

 Ștefan Etveș