Deszăpezirea drumurilor din județul Brașov va costa 2,5 milioane de euro

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a lansat licitația, în valoare de aproximativ 11,5 milioane de lei fără TVA, pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2014-2015 a drumurilor naționale de pe raza județului Brașov

Deszapezire

Firmele Consal, Eurostrada și Morani au câștigat șase loturi pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2014-2015 în Secția de Drumuri Naționale Brașov în valoare totală de aproximativ 800.000 de euro.

Contractul acord-cadru de întreținere pe timp de iarnă prevede dotarea cu autoutilaje specifice pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă, pentru fiecare lot necesare pentru îndeplinirea contractului, aprovizionarea cu material antiderapant și deszăpezirea celor aproximativ 1.800 km de drum național aflați în administrarea a nouă baze de pe raza județului Brașov.

Începând din iarna 2014-2015, firmele care se ocupă de întreținerea drumurilor naționale, aflate în zone de munte, sunt obligate să utilizeze clorură de calciu pentru că are eficiență la minus 32 de grade. Sarea nu mai este eficientă dacă se înregistrează minus șapte grade.

specialiști din Compania Națională de Autostrăzi

Durata acordului-cadru pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2014-2015 a drumurilor naționale de pe raza județului Brașov este de șase luni începând de la data atribuirii contractului, iar cei aproximativ 11,5 milioane de lei vor fi asigurați de la bugetul statului pentru întreținerea drumurilor naționale și autostrăzilor.

NICIUN COMENTARIU