13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 12:07

Despre vin

spot_img

Despre vin

Produs în Mesopotamia în urmă cu aproape cinci mii de ani, vinul a devenit foarte popular şi consumat pe întreg mapamondul. Complex şi versatil, vinul fascinează în continuare, fiind prezent în toate aspectele evoluţiei civilizaţiei. Încă din cele mai vechi timpuri, vinul există în viaţa oamenilor în ritualuri religioase şi în desfătarea spiritului.

Produs alimentar curativ, cu efecte benefice asupra organismului în tratarea bolilor cardiace şi ale sistemului circulator, vinul naşte pasiuni, înfierbântă mintea, aduce oamenii împreună, influenţează economia şi conturile bancare ale colecţionarilor.

Cercetătorii au decis că un ingredient din vinul roşu prelungeşte durata de viaţă cu până la 80%. Moleculele descoperite în vinul roşu, alune sau alte produse vegetale prelungesc durata de viaţă a organismelor cu regim limitat de calorii.

Molecula de resveratrol, aparţinând compuşilor de plante, este foarte bine cunoscută pentru proprietăţile antioxidante. În urma tratării cu acest polifenol, drojdia, viermii şi muştele şi-au mărit durata de viaţă, iar celulele umane sunt mai rezistente în faţa radiaţiilor.

Trecerea unui organism la un regim de hrană limitat în calorii reduce frecvenţa bolilor legate de îmbătrânirea organismului, cancerul, osteoporoza sau bolile inimii. Persoanele care consumă moderat vin roşu prezintă un risc minim de accidente cardio-vasculare.

C.N.