miercuri, 28 octombrie 2020 - 5:46

Despre vin

Un maramureșan, violator de minore, ținta unei campanii de capturare a agresorilor sexuali în 19 țări

Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și violarea a două adolescente, de 14 și 15 ani, în...

Rafila, declarație din sediul PSD: Comunicarea a fost punctul cel mai slab în această pandemie

Profesorul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, comunicarea a fost punctul cel mai slab...

Problemele etice care blochează experimentele cu medicamente Covid pe creiere organoide

O mână de experimente ridică semne de întrebare dacă grupurile de celule și creierele fără corp ar putea avea conștiință și cum oamenii de...

124 de angajați MAI, infectați cu Sars-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI,...

Despre vin

Produs în Mesopotamia în urmă cu aproape cinci mii de ani, vinul a devenit foarte popular şi consumat pe întreg mapamondul. Complex şi versatil, vinul fascinează în continuare, fiind prezent în toate aspectele evoluţiei civilizaţiei. Încă din cele mai vechi timpuri, vinul există în viaţa oamenilor în ritualuri religioase şi în desfătarea spiritului.

Produs alimentar curativ, cu efecte benefice asupra organismului în tratarea bolilor cardiace şi ale sistemului circulator, vinul naşte pasiuni, înfierbântă mintea, aduce oamenii împreună, influenţează economia şi conturile bancare ale colecţionarilor.

Cercetătorii au decis că un ingredient din vinul roşu prelungeşte durata de viaţă cu până la 80%. Moleculele descoperite în vinul roşu, alune sau alte produse vegetale prelungesc durata de viaţă a organismelor cu regim limitat de calorii.

Molecula de resveratrol, aparţinând compuşilor de plante, este foarte bine cunoscută pentru proprietăţile antioxidante. În urma tratării cu acest polifenol, drojdia, viermii şi muştele şi-au mărit durata de viaţă, iar celulele umane sunt mai rezistente în faţa radiaţiilor.

Trecerea unui organism la un regim de hrană limitat în calorii reduce frecvenţa bolilor legate de îmbătrânirea organismului, cancerul, osteoporoza sau bolile inimii. Persoanele care consumă moderat vin roşu prezintă un risc minim de accidente cardio-vasculare.

C.N.

PSD iar a dat chix în Parlament cu legea privind data alegerilor generale

Reexaminarea legii privind stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale a suferit un nou eșec din cauza PSD. Pentru a doua zi consecutiv, conducerea...

Fost politician cere să se pensioneze din magistratură cu pensie de șase cifre

Fostul deputat PDSR, Stefan Victor Achimescu (63 de ani), in prezent magistrat la Tribunalul Ilfov, cere Sectiei pentru judecatori din CSM sa-i aprobe eliberarea...

Previziunile sumbre ale lui Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, ci de medicină pentru dezastre

Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), este de asteptat ca numarul de pacienti care intra zilnic la terapie intensiva sa ajunga la...

Roman (PNL): „Cu ajutorul bunului Dumnezeu, să avem mai multe victime”. VIDEO

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a făcut marți, în ședința de plen, o gafă monumentală referindu-se la situația epidemiologică și spunând...

Astrid Fodor și-a recâștigat, în apel, mandatul de primar al Sibiului

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul...