Despre societatea de astăzi / VIDEO

Consider că dezordinea sau nearmonia pe care o vedem astăzi în societate, așa cum spun tinerii, că trebuie să se cunoască, că trebuie să se potrivească, să fie compatibili – ba chiar a venit și statul și “ne-a ajutat” cu concubinajul legiferat, cu căsătoria de probă – dar care este esența? 

Esența este că li s-a indus pruncilor că trebuie, de la o vârstă cât mai fragedă, să cunoască relația trupească. Adică, omul să aibă acces liber la patimille sale!

Și se încearcă astăzi să se demonstreze, mai voalat, că fecioria este un fanatism, curăția este un fanatism, inhibiția, rușinea, pudicitatea, timiditatea, toate sunt considerate fanatisme.

Pe vremuri, copiii se schimbau în camera lor și se spălau și își duceau lucrurile să le pună la mașina de spălat sau la ligheanul de spălat, iar astăzi copiii umblă goi în cameră, printre părinți care și ei umblă goi. 

Vă spun că este o modă, este un trend – se poate merge și la plajă tot așa, și la munte tot așa, mama stă în lenjerie intimă sau chiar deloc, iar când îi întreb la spovedanie dacă nu se jenează de fiica sau de fiul lor, răspund că ei nu au inhibiții! 

Nu aveți inhibiții, dar este prima poartă spre dezmăț, pentru că el (copilul) crede ca aceea este o normalitate. Iar alții spun că tocmai din lipsa aceasta de educație exagerată lumea a rămas atât de primitivă și avem atâtea mame tinere care au născut minore fiind!

Invatatura

– "DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU AL ORDINII, NU AL DEZORDINII".(Sf.Scriptură).- "Toate îmi sunt îngăduite dar nu și toate îmi folosesc".(Epistole).- Aș considera că toată dezordinea sau lipsa de armonie pe care o vedem astăzi în societate, așa cum este prezentată tinerilor ca lipsă de inhibiții, că este bine și trebuie să se cunoască, că trebuie să se potrivească, să fie compatibili, sunt defapt sursa principală de infecție cronică a moralei și familiei, două repere obligatoriu necesare societății în mersul ei: FAMILIA și MORALA.- Ba chiar statul și legile lui, au venit și "ne-au ajutat" cu legea concubinajul, cu căsătoria de probă, dar care este câstigul acestor jumătați de măsură, contrare Evangheliei lui Hristos?- Esența demonologică este că li s-a indus tinerilor că trebuie de la o vârstă cât mai fragedă să cunoască plăcerea relației trupești.- Adică, omul să aibă acces liber la patimille sale fără discernere și înțelegere, nu contează scopul sau sensul unui lucru, să fie..!- Se încearcă astăzi în mod frontal și grosolan, să se demonstreze, mai voalat, că fecioria este un fanatism, curăția este un fanatism, inhibiția, rușinea, pudicitiatea, timiditatea, sfiala, toate sunt considerate fanatisme și lipsă de evoluție sexuală modernă.- De demult, copiii se schimbau în camera lor și se spălau și își duceau lucrurile să le puna la mașina de spălat, sau la ligheanul de spălat, însă astăzi copiii umblă goi în cameră printre părinți care și ei umblă goi datorită dezinhibiției și gândirii moderne, nudul eliberează psihic, descătușează omul.- Da, este o modă, este un trend – se poate merge și la plaja tot așa, și la munte tot așa, părinții stău în lenjeria intimă sau chiar deloc, iar când îi sfătuiești la spovedanie, întrebând dacă nu se jenează de fiica sau de fiul lor, răspund că ei nu au inhibiții.- O fi corect? Vom vedea în timp, nu o fi corect tot timpul ne va relata aceste experiențe ultra moderne, dăruite unei societăți normale, morale și creștine.- "TRUPUL VOSTRU ESTE TEMPLUL AL DUHULUI SFÂNT".(Sf.Scriptură).- "Cine va strica Templul aceste și Eu îl voi strica pe El".(Sf.Scriptură).- Se spune mereu astăzi în lumea modernă:"Să nu aveți inhibiții", însă acest fel de a fi modern, este prima poartă spre dezmățul poftelor. Pentru că un copil sau o copilă cred ca acestea sunt o normalitate. – Alții susțin că tocmai din lipsă de această educație modernă, dezinhibată și exagerată, lumea tocmai a rămas atât de primitivă în manifestări și gândire, rezultatul ar fi tocmai atâtea mame tinere care au născut, fiind minore, mă întreb ar fi fost mai cool dacă ucideau fătul în pântece? -Aceasta întrebare doar din perspectivă ortodoxă, căci din punct de vedere modern nu este nimic anormal, așa este modern și firesc.https://www.youtube.com/watch?v=MP4SlQUG2mw&t=8s

Publicată de Parintele Calistrat pe Joi, 7 februarie 2019

NICIUN COMENTARIU