22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:49
No menu items!

Despre moschee, proteste şi alte gesturi inedite

spot_img

Două probleme zguduie comunitatea creştină din ţară: „cea mai mare moschee” va fi construită la Bucureşti şi mai vin şi jihadiştii peste noi, deghizaţi în refugiaţi. Băieţii de la Noua Dreaptă protestează, oamenii fac pagini de Facebook cu diferite nume mai mult sau mai puţin sugestive, iar alţii recurg la măsuri mai drastice.

Cel mai bun exemplu este Cătălin Berenghi. Acest templier contemporan care militează pentru “salvarea” ţării din ghearele lui “Îngenunchiatul Ponta Turcitul”, care nu vrea altceva decât să fim subjugaţi de către musulmani.

Sigur aţi auzit de el. Este cel care a adus porcii vopsiţi în tricolor pe terenul viitoarei moschei şi a îngropat acolo un alt porc. Oare Patriarhia Română ce are de spus despre gestul acestui militant creştin?

”Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa personală a cetăţeanului bucureştean care a încercat să descurajeze comunitatea musulmană din Bucureşti în intenţia ei de a-şi construi un lăcaş de cult, profanând cu carne de porc terenul alocat de Guvernul României pentru o moschee. Gestul regretabil, chiar dacă izolat, denotă lipsă de respect şi toleranţă faţă de credinţa şi tradiţia unei comunităţi religioase”.

02-porci-moschee-facebook-catalin-berenghiComunicatul Patriarhiei l-a nemulţumit, aşa că domul Cătălin a adus o cruce de 200 de ani vechime, cu o greutate de o tonă, pe acelaşi teren, însă nici asta nu pare a opri construirea moscheei (cine s-ar fi gândit, oare?).

cb0-900x444

Într-un ultim (sper) gest disperat, luni seara, o sută de cruci de lemn au fost ridicate pe terenul unde urmează să fie ridicată moscheea. Un număr de preoţi au fost prezenţi la ceremonie (oare Patriarhia ce are de spus despre asta?), cu prilejul căreia a fost sfinţită şi crucea de piatră adusă de Cătălin Berenghi. „Această acţiune-simbol este refuzul cesionării terenului în favoarea musulmanilor care i-au decapitat pe cei patru fii nevinovaţi ai lui Brâncoveanu şi pe domnitorul Brâncoveanu însuşi” au spus organizatorii acestei acţiuni, conform Aktual24.

cruci1-610x300

Acesta este genul de lucruri postate de Cătălin Berenghi pe Facebook:

Untitled

În poza de sus se văd crucile plantate în Bucureşti. Cătălin Berenghi sugerează că atunci când au încercat să construiască o moschee în Lituania, au pus 50.000 de cruci, cele din poza de jos. De fapt, acela este Dealul Crucilor din Lituania, care marchează revolta din 1831 împotriva ruşilor (care sunt ortodocşi).

„Moschee la Bucureşti da, Biserică la Istanbul nu” este unul dintre titlurile care circulă zilele astea pe Internet. Biserica Sfânta Muceniță Parascheva-Prikidion stă în picioare în Istanbul de aproape 500 de ani. Este deschisă luni şi miercuri între orele 18 şi 20, vineri între 10 şi 12 şi duminică intre 10 şi 13, dacă doriţi într-adevăr să o vizitaţi.

Cei de la Noua Dreaptă ameninţă că vor bloca construirea moscheei printr-un „referendum local”, dacă hotărârea de guvern care a aprobat-o nu va fi retrasă.

Această mega-moschee va deveni un simbol în lumea musulmană şi va atrage un număr tot mai are de pelerini musulmani din nordul Africii şi Orientul apropiat, din care mulţi vor cere azil şi vor obţine statutul de refugiaţi, aceasta şi pe fondul discuţiilor pe marginea cotelor de imigranţi propuse statelor membre UE de Comisia Europeană […] Noua Dreaptă respectă minoritatea turco-tătară din Romania, una dintre minorităţile naţionale cele mai loiale Statului Român, care nu a emis niciodată pretenţii autonomiste şi nu a contestat niciodată unitatea şi integritatea Statului Român. Respectam şi faptul că tătarii dobrogeni au participat activ in anii ’50-’60 la rezistenţa anticomunistă alături de români, mulţi fiind arestaţi, torturaţi şi ucişi în temniţele comuniste

Noua Dreaptă

Un fel de „ne place minoritatea pe care o avem, nu vrem alta. Ăştia au murit pentru noi, voi ce ştiţi să faceţi?”

Toate protestele, atât cele împotriva ridicării moscheei, cât şi împotriva acceptării refugiaţilor, vin dintr-o frică de necunoscut, de schimbare. Moscheea va fi ridicată şi refugiaţii vor ajunge în cele din urmă în ţară, fie că vrei asta sau nu. În momentul în care lumea va vedea că nu urcă Satana pe Pământ şi nu se întâmplă nimic rău, iar subiectul acesta o să moară, sunt curios împotriva ce va mai protesta comunitatea creştină din ţară. În mod cert, nu împotriva ridicării Catedralei Mântuirii Neamului.

Octavian Cătuşanu