Despre cum s-ar putea face politică în mod egal / VIDEO

De ce se plânge toată lumea că este greu? Simplu! Facem un schimb, o lună trăiesc eu cu banii tăi și o lună trăiești tu cu banii mei și, dacă ți-e bine, mai facem o lună! Adică, eu m-aș mulțumi să trăiesc la nivelul tău, multumește-te și tu să trăiești la nivelul meu.

Fariseul mai face dovada că societatea în care trăim este împărțită așa cum o vedem și noi astăzi, în lume simplă și truditoare și în lume subțire, comodă și nemulțumitoare.

M-a întrebat cineva și nu am luat-o ca insultă, așa:
– Părinte, este bine ca biserica să facă politică?
– Nu!
– Dar de ce spuneți asta?
– Eu, dacă aș vrea să fac politică, aș vrea să o fac în mod egal. Și cum s-ar putea face politică în mod egal, nefariseic?

Mă duc la un parlamentar care are 300 de milioane salariu pe lună și îi spun așa: “Domnu’, știi că mata mă conduci pe mine, dar eu trăiesc numai din 20 de milioane. Nu mai rupi de la tine ca să îmi dai și mie ca să îmi arăți că suntem politic egal? Și atunci, consider că politica este un act egal.

Așa se face politica! Atâta timp cât oamenii săracii se ceartă între ei, amărâți și necăjiți, fiind manipulați și duși cu vorba să pună ștampila, iar ei se luptă doar pentru scaune, iar cei mici și umiliți se duc acolo și tremură și, crezând ei că de a doua zi va fi mai bine…este o mare înșelăciune!

„Nu vă nădăjduiți spre boieri, spre fiii oamenilor, întru care nu este mântuire”.(Ps. 145)

FERICIT ESTE CEL CE-ȘI VA PUNE NĂDEJDEA ÎN DUMNEZEU!

Invatatura

– "SĂ NU SPUI RĂULUI RĂU ȘI BINELUI BINE".(Sf.Scriptură).- Răul și binele sunt două relativități, nu sunt două legi fixe.- Unde este Dumnezeu, este prezent harul și atunci domnește binele.- Unde lipsește Dumnezeu, harul se retrage, iar răul este liber să lucreze liniștit.- Din obișnuință, lumea se plânge că este tot mai greu? – Simplu, să vedem de ce lipsește harul și Dumnezeu. – La nivel social, nedreptatea și inechitatea creează tot răul.- Să poată cei ghiftuiți înțelege răul, trebuie neapărat să facem un schimb între modurile de viață cu cei lipsiți.- O lună să trăiască guvernantul cu banii săracului, iar săracul cu banii boierului, dacă boierul este mulțumit, să mai trăiască încă o lună, iar dacă nu să facă legi și pentru amărât.- Dar amărâții să fie din această categorie: omul cinstit, corect, trudnic, harnic, nu puturoșii asistați social, apți de muncă, acolo se aplică legea muncii, nu banul de baut și fumat gratis din punga obștească.- Fariseismul din noi, mai face dovada că societatea în care trăim este împărțită așa cum o vedem și noi astăzi, în lume simplă și truditoare și în lume subțire, comodă și nemulțumitoare, dar îndestulată peste.M-a întrebat cineva și nu am luat-o ca insultă, cam așa ironic:- Părinte, este bine ca biserica să facă politică?- Categoric, NU!- Dar cum vă argumentați acest răspuns scurt?- Biserica dacă ar vrea să fac politică, trebuie să o facă în mod egal cu toți cetățenii. – Și cum s-ar putea face această politică în mod egal și echitabil?- Să luam de pildă un politician, care are salariu/ lunat 300 de milioane, mă adresez și îi spun așa, "Domnu', știi că mata mă conduci pe mine, dar eu trăiesc numai din 20 de milioane lei/ lunar făța de dumneata?- Nu mai rupi mata ceva de la tine, ca să îmi dai și mie ca să îmi arăți că suntem politic egali? – Atunci putem considera că politica este un act egal și o poate face și biserica.- Așa se face corect politica!- Atâta timp cât oamenii săracii, fiind manipulați, se ceartă între ei fiind amărâți și necăjiți, dar sunt duși cu vorba să pună ștampila unde vor greii zilei, strict pentru interesul și huzurul lor.- Însă tot cei mici și umiliți mor de foame, se duc și votează, crezând că de a doua zi va fi totul mai bine, când în fapt este o mare înșelăciune și șarlatanie, nu se urmărește decât împărțirea obștii creștine în culori, ideologii și partide.„Nu vă nădăjduiți spre boieri, spre fiii oamenilor, întru care nu este mântuire”.(Psalmii- 145).- FERICIT ESTE CEL CE-ȘI VA PUNE NĂDEJDEA ÎN DOMNUL DUMNEZEU!https://www.youtube.com/watch?v=EVPEbBwRvdI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2LPJaaLcSHO5lUsplSElgRB8MFf2Keb4QwR7-h-hbbwFlw2AgEkkBmxm4

Publicată de Parintele Calistrat pe Duminică, 17 februarie 2019

NICIUN COMENTARIU