Despescu știa de agresiunea comisă de polițistul-pedofil în 2016

Șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, știa despre agresiunea comisă de polițistul-pedofil în decembrie 2016, deși a susținut contrariul chiar și în fața premierului Mihai Tudose, așa cum declara acesta din urmă la Antena 3. Tot Antena 3 a prezentat, vineri seara, nota de eveniment a incidentului, ce poartă chiar semnătura lui Despescu. Pentru șeful Poliției nu a existat, însă, demisia de onoare. Aceasta a fost valabilă doar pentru șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando, și pe adjunctul acestuia, Marius Ștefan. 

Pe prima parte a documentului prezentat de Antena 3 se regăsesc toate rezoluțiile date de șefii Poliției. Cea mai importantă dintre ele este semnată de șeful Poliției, Bogdan Despescu. 

Documentul vine după ce, cu doar două zile în urmă, premierul Mihai Tudose susținea că șeful Poliției nu știa despre polițistul acuzat de pedofilie: Nu toată Poliția trebuie blamată. (…)nu poți să-l acuzi pe șeful Poliției că la secția nu știu care, nu știu ce agent (ca nu era mare sculă, scuzați-mi limbajul), are un dosar ținut sub preș.“. 

Cu toate aceastea, Bogdan Despescu nu a recurs la demisia de onoare. Până ca raportul înmânat de acesta premierului Mihai Tudose să fie făcut public, şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, dar şi adjunctul său, Marius Ştefan, au demisionat. 

Solicitările celor doi apar în nota-raport a şefului IGPR. 

Vezi documentul AICI. 

R.D.

foto: zhd.ro

NICIUN COMENTARIU