19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 15:22
No menu items!

Despăgubiri-record pentru o femeie infectată cu HIV în Spitalul Județean Bacău

spot_img

Femeia care a contractat virusul cu 24 de ani în urmă va primi peste un milion de euro

Arestarea judecătoarelor Costache și Dinu, discutată miercuri de Curtea Supremă

O femeie din Bacău – infectată cu virusul HIV în 1990, când a fost internată în Spitalul de pediatrie, transformat ulterior într-o secție a Spitalului Județean de Urgență Bacă – va primi peste un milion de euro despăgubiri. Femeia a așteptat un deceniu o decizie definitivă a instanței în procesul intentat unității medicale.

Tribunalul Bacău a pronunțat o decizie definitivă în acest caz, abia anul acesta, la zece ani de la înregistrarea dosarului pe rolul instanțelor. Suma de 4,608 milioane de lei (1,045 milioane euro) care îi va fi achitată femeii a fost pusă la dispoziția spitalului de Guvern.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Claudiu Năstase, a precizat, miercuri, că suma de 4,608 milioane de lei destinată a pune în aplicare sentința civilă a Tribunalului Bacău privind despăgubirea victimei, dar și achitarea onorariului avocatului, a cheltuielilor de executare silită, a taxelor de timbru și celor pentru timbre judiciare în valoare de 112.929,6 lei, provine din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

Dacă Spitalului Județean de Urgență nu i-ar fost alocați acești bani, executorul judecătoresc ar fi pus poprire pe conturi, ceea ce ar fi dus la blocarea activității instituției medicale băcăuan.

Claudiu Năstase,
vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, pentru AGERPRES

R.D.