20.8 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 3:20
No menu items!

Designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana, condamnați la închisoare

spot_img

 Domenico Dolce and Stefano Gabbana

Creatorii de modă Domenico Dolce și Stefano Gabbana au fost condamnați, fiecare, la câte 18 luni de închisoare, după ce instanța a  decis că designerii au prejudiciat statul italian cu peste un miliard de euro, informează Reuters.

Celebrii creatori de modă au fost găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală şi au fost condamnaţi la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Massimo Dinoia, avocatul inculpatilor s-a arătat idignat de decizia Curţii şi a anunţat că va depune recurs.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana erau acuzați că au folosit o companie din Luxemburg pentru a evita să achite statului italian impozitele în valoare de aproape un miliard de euro, potrivit Reuters.

Primele suspiciuni de fraudă au apărut în urmă cu 10 ani, iar prima sentință în acest caz a fost dată anul trecut.

Cei doi designeri nu sunt singurii care au fost cercetați pentru fraudă. Roberto Cavalli și Valentino s-au aflat de asemenea sub lupa autorităților și, în timp ce primul a scăpat de orice acuzație, casa de moda Valentino a primit o amendă pentru „scăpările” din contabilitate.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana cea mai renumită casă de modă din Ialia, printre clienții căreia se număra vedete precum Madonna, Kylie Minogue, Kate Moss și Bryan Ferry.

C.A.