20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:20
No menu items!

Designeri români la târgul european de modă și design de la Bruxelles

spot_img

Peste 40 de talentați designeri din Austria, Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, România, Spania și Ungaria își vor prezenta cele mai noi creații

 fashion designer

Lana Dumitru, Oláh Gyárfás, Oval, Stereosocks, Dana Tudor și Anca Vintilă sunt cei cinci designeri români care vor participa la târgul EUNIC de modă și design la centrul cultural De Markten din Bruxelles, în perioada 24-26 octombrie.

Târgul, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară în cadrul Lunii modei de la Bruxelles, eveniment de impact din industria fashion belgiană. Peste 40 de talentați designeri din Austria, Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, România, Spania și Ungaria își vor prezenta cele mai noi creații, informează ICR Bruxelles.

Iubitorii de fashion și design vor putea admira și cumpăra vestimentații care îmbină modelele tradiționale românești cu elemente moderne inspirate din epoca informației digitale (Lana Dumitru), colecții masculine cu tăieturi austere într-o cromatică minimalistă (Oláh Gyárfás), bijuterii de argint sau de piele (Oval), șosete autentice fabricate în Transilvania (Stereosocks), bijuterii inspirate din arta tradițională a împletitului (Dana Tudor) și obiecte de porțelan pictate de mână cu teme preluate din basmele sau motivele tradiționale românești (Anca Vintilă).

Evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (rețeaua europeană a institutelor culturale naționale din Bruxelles) în colaborare cu Centrul de Modă și Design din Bruxelles și reprezintă o platformă pentru promovarea creațiilor tinerilor designeri în capitala Europei.