joi, 22 octombrie 2020 - 7:28

Deserturi cu mere

Conducerea PSD a invalidat lista lui Oprișan. Liderul de la Vrancea: „Ciolacu nu e stăpân”

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamenare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Marian Oprişan...

Județul cel mai afectat de COVID suspendă testările PCR, în plină explozie de infectări

În plină explozie a infectărilor cu noul coronavirus în România, conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba a suspendat recoltările pentru testele COVID, de miercuri...

Mutările ofițerilor incomozi continuă în Poliția Română

Revolta polițiștilor cinstiți a atins noi cote, marți, când Șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, numit în funcție în urma unui concurs, a...

Medicii încep să se revolte față de autoritățile incompetente. Protest extrem în Spania, cu medici dezbrăcați

Haosul din sistemul de sănătate și din administrația publică centrală nu este prezent doar în România, ci și în state europene mult mai dezvoltate,...

Deserturi cu mere

Mărul este pomul fructifer plin de sănătate şi vitalitate. Parfumul, aroma, culoarea, gustul şi textura plăcute ale merelor sunt apreciate şi de adulţi şi de copii. Merele dulci şi zemoase se recomandă a se folosi la deserturi, cele acrişoare la aperitive si toate la marmelada, gem, compot, suc, peltea, cidru, oţet şi rachiu. Merele fac deserturi minunate: plăcinte, tarte, sufleuri, prăjituri, torturi, budinci şi creme-spumă.

Mere rapide cu mere aminteşte de amestecul de biscuiţi şi mere din copilărie: patru mere mari şi frumoase se amestecă cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară, puţin ghimbir, o mână de miez de nucă sau sâmburi de migdale sau fistic, zece biscuiţi simpli, câteva linguri de zahăr brun, zeama unei jumătăţi de lămâie mică, o lingură de unt, două linguriţe de iaurt şi un praf de vanilie. Se adaugă aroma preferată, în funcţie de gust.

Mere coapte cu nucă şi stafide: patru mere mari şi frumoase se amestecă cu scorţişoară, sirop de rom cu zahăr brun, miez de nucă din belşug şi stafide aurii sau brune. După gust, se adaugă sos caramel sau vanilie.

Mere şi brânză de vaci sau mascarpone: lângă jumătate de kilogram de mere proaspete, se adaugă o linguriţă de scorţişoară, puţin zahăr brun, un sfert de kilogram de mascarpone, un pahar generos de frişcă tare şi biscuiţi cu nucă sau digestivi după consistenţă. Se serveşte cu sos de mentă.

Roxana Mera

Actorul Florin Zamfirescu: Suntem conduși de niște tiriplici infantili, care ne țin la pușcărie, dar nu amână alegerile

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii...

Conflict deschis între USR și PNL pe seama alegerii lui Florin Iordache șef al Consiliului Legislativ

Deși au mers umăr la umăr la alegerilor locale, USR și PNL continuă disensiunile, lansând reciproc atacuri dure după alegerea lui Florin Iordache șef...

PSD se detonează. Ciolacu primește primele riposte din teritoriu. Precedentul creat de Oprișan

Este război în interiorul PSD, declanșat după deciziile drastice luate de conducerea partidului, în urma rezultatelor la alegerile locale, față de lideri marcanți din...

Analiză: Impactul economic al Covid-19 ar putea genera 500.000 de şomeri şi 300.000 de firme insolvente

Un impact economic foarte puternic al crizei COVID - 19 ar putea însemna peste 500.000 şomeri şi mai mult de 300.000 de firme în...

Avocatul Poporului, despre cauza blocajului din sănătate: Autoritățile continuă să folosească același algoritm de testare

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească...