Desert fără zahăr

Desert fără zahăr

Desert fără zahăr

Plăcinta cu mere sau pere şi stafide. Savoarea şi dulcele natural al merelor se îmbină perfect cu nucile şi cu foaia fragedă neîndulcită, care se desface în multiple straturi. Cu un kilogram şi jumătate de mere zemoase şi dulci, obţinem o tavă mare de plăcintă pentru întreaga familie. Radem merele pe răzătoarea mare, adăugăm jumătate de cană de miez de nucă, câteva linguri de griș şi scorţişoară măcinată. Întindem prima foaie pe tavă, presărăm grişul şi adăugăm compoziţia. Punem deasupra cea de-a doua foaie şi lipim marginile celor două foi. Coacem plăcinta la cuptor timp de trei sferturi de oră la temperatură medie şi servim caldă sau rece, după gust.

Prăjitura Boemia sau amandina este savurată şi plăcută pe loc, satisfăcând orice gust. Pentru blat, folosim nuci pecan, sâmburi de caise, cacao pudră, unt de cacao topit şi curmale hidratate. Mărunţim nucile pecan cu sâmburii de caise şi curmalele, până când se leagă şi devin aluat moale. Compoziţia rezultată se transferă într-un bol şi se amestecă cu cacao pudra şi ulei. Întindem foaie pe o tavă şi tăiem în pătrăţele, apoi punem la congelator. La topping-ul de ciocolată, folosim ulei de cacao topit, cacao pudră, agave sau miere şi vanilie. Crema frişcă se prepară cu caju, fructoză, suc de lămâie, ulei de cocos şi fulgi de cocos. Topim untul de cacao la bain-marie şi amestecăm cu celelalte ingrediente, apoi aplicăm pe fiecare prăjiturică şi punem la congelator. Mixăm caju-ul hidratat până se face unt, apoi adăugăm îndulcitorul şi sucul de lămâie. Când avem consistenţa dorită, adăugăm untul de cocos şi amestecăm. Ornăm prăjiturele şi servim.

C.N.

NICIUN COMENTARIU