duminică, 29 noiembrie 2020 - 19:52

Desert fără zahăr

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Desert fără zahăr

Plăcinta cu mere sau pere şi stafide. Savoarea şi dulcele natural al merelor se îmbină perfect cu nucile şi cu foaia fragedă neîndulcită, care se desface în multiple straturi. Cu un kilogram şi jumătate de mere zemoase şi dulci, obţinem o tavă mare de plăcintă pentru întreaga familie. Radem merele pe răzătoarea mare, adăugăm jumătate de cană de miez de nucă, câteva linguri de griș şi scorţişoară măcinată. Întindem prima foaie pe tavă, presărăm grişul şi adăugăm compoziţia. Punem deasupra cea de-a doua foaie şi lipim marginile celor două foi. Coacem plăcinta la cuptor timp de trei sferturi de oră la temperatură medie şi servim caldă sau rece, după gust.

Prăjitura Boemia sau amandina este savurată şi plăcută pe loc, satisfăcând orice gust. Pentru blat, folosim nuci pecan, sâmburi de caise, cacao pudră, unt de cacao topit şi curmale hidratate. Mărunţim nucile pecan cu sâmburii de caise şi curmalele, până când se leagă şi devin aluat moale. Compoziţia rezultată se transferă într-un bol şi se amestecă cu cacao pudra şi ulei. Întindem foaie pe o tavă şi tăiem în pătrăţele, apoi punem la congelator. La topping-ul de ciocolată, folosim ulei de cacao topit, cacao pudră, agave sau miere şi vanilie. Crema frişcă se prepară cu caju, fructoză, suc de lămâie, ulei de cocos şi fulgi de cocos. Topim untul de cacao la bain-marie şi amestecăm cu celelalte ingrediente, apoi aplicăm pe fiecare prăjiturică şi punem la congelator. Mixăm caju-ul hidratat până se face unt, apoi adăugăm îndulcitorul şi sucul de lămâie. Când avem consistenţa dorită, adăugăm untul de cocos şi amestecăm. Ornăm prăjiturele şi servim.

C.N.

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului,...

Europol: Polițist lovit cu mașina de „beizadeaua unei persoane de la Secretariatul General al Guvernului”

Poliţist lovit cu mașina de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării Obor. Imaginile publicate de Europol arată momentul în care poliţistul a...

Omul de afaceri Ioan Niculae, internat cu Covid în formă gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Capitală, relatează Gândul....