marți, 1 decembrie 2020 - 14:49

Desert cu vișine

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

desert_visine

Ingrediente:

  • 200 gr vișine,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă,
  • 150 ml smântână lichidă,
  • 5 gr gelatină,
  • 20 gr ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Vișinile se amestecă cu 50 gr zahăr și 70 ml apă și se pun pe foc. Se lasă la foc mediu, până ce încep să dea în clocot.

desert_visine1

Gelatina se amestecă cu apa rămasă și se lasă 10 minute să se hidrateze. Se scurge siropul de vișine format și, fierbinte, se toarnă peste gelatină, se amestecă bine, apoi se toarnă în pahar. Se dă apoi la rece pentru 30 minute, până ce jeleul se întărește.

Smântâna lichidă se amestecă cu zahărul rămas, apoi se bate spumă cu ajutorul unui tel sau mixer.

Vișinile rămase fără sirop se pasează și se dau prin sită. Pasta strecurată se toarnă peste frișcă…

desert…și se amestecă cu o spatulă de lemn.

desert1

Se toarnă apoi în pahare, peste jeleul de vișine.

Se ornează cu ciocolată rasă și frișcă si se dă la rece pentru 2-3 ore.

Se servește rece.

desert2

Savurați cu plăcere!

desert3

Nicoleta Popa

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...