marți, 14 iulie 2020 - 13:36

Desert cu kiwi

Florin Cîţu: Investiţiile şi consumul vor atenua căderea economiei în 2020 şi vor pune bazele creşterii în 2021. Din T3 vom vedea o revenire

Guvernul a adus 16,1 miliarde lei în primele şase luni în economie, iar investiţiile plus consumul vor atenua căderea PIB în 2020 şi vor...

ÎCCJ a respins definitiv acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva procurorului Bogdan Pîrlog pentru un comunicat de presă

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, definitiv recursul Inspecției Judiciare în procesul cu prim-procurorul adjunct Bogdan Pîrlog, de la Parchetul Militar...

USR cere PSD să nu mai joace politic pe Legea carantinării

USR le solicită celor de la PSD să nu mai joace politic pe Legea carantinării și să grăbească adoptarea. De asemenea, cei de la...

Cum vor funcționa terasele din Centrul Vechi: Distanță mai mare și fără meciuri la televizor

Autoritățile vor să impună noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, printre aceste norme fiind o distanță mai mare între localuri și în interiorul...

Săptămâna aceasta vă oferim un desert pe cât de ușor, pe atât de simplu de realizat, deoarece nu necesită coacere

desert_kiwi

Ingrediente:

  • kiwi  – 2 bucăți,
  • 100 ml smântână lichidă,
  • 75 ml lapte condensat,
  • 100  gr zahăr,
  • 100 gr biscuiți,
  • ½ plic de gelatină,
  • 30 ml apă,
  • 50 gr unt.

Mod de preparare:

Biscuiții se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ajutorul unei mașini de tocat și se amestecă cu untul topit.

desert_kiwi1

Se trece apoi în formă și se presează cu o linguriță, ușor, astfel încât să nu rămână spațiu gol și se dă la rece pentru 30 minute.

desert_kiwi2

Smântâna lichidă se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când acesta se topește în întregime, apoi cu ajutorul unui mixer sau al unui tel se bate spumă până ce capătă consistență și se dă la rece.

Kiwi se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se amestecă cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și se pune pe foc mediu. După ce a dat în clocot, se stinge focul și cu un blender se va pasa.

Se înmoaie gelatina în 30 ml de apă rece, timp de 10 minute. Se toarnă apoi peste laptele condensate fierbinte, dar nu clocotit. Când aceasta s-a topit în întregime, se amestecă cu pasta de kiwi și cu frișca.

desert_kiwi3

Se toarnă apoi în forme, peste blatul de biscuiți și se dă la rece pentru cel puțin 2 ore.

Se poate servi ca atare sau însoțit de sos de ciocolată.

desert_kiwiSavurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

SUA: Imunitate la coronavirus pentru 68% dintre new-yorkezi

Specialiștii au demonstrat că în unele zone din New York s-a înregistrat o rată de imunitate ridicată în fața Covid-19, de aproape 70%.   Specialiștii...

Violeta Alexandru, acuzată de manipulare: Nu sunt vinovați funcţionarii de întârzierile de la Casele de pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este acuzată de sindicatul din minister de manipulare şi dezinformare în legătură cu întârzierile de la Casele de pensii, subordonaţii...

Plajele de pe litoral, monitorizate cu drone

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri, cu ajutorul unei drone, măsurători care se...

Cercetător imunolog: Un pacient confirmat pozitiv COVID nu este neapărat și o persoană care poate contamina pe alții

Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul Universității Suceava, și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la...

CEx tensionat la PSD. Mai mulți lideri acuză blatul din Ciolacu și Iohannis

Liderii PSD s-au reunit, luni, începând cu ora 11, în şedinţa Comitetului Executiv (CEX). Principala temă de discuții este moţiunea de cenzură. Mai mulţi lideri...