Desert cu iaurt și stracciatella

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

desert_iaurt

Ingrediente:

  • 130 gr iaurt cu stracciatella,
  • 1 ou (50gr),
  • 30 ml ulei,
  • 80 gr zahăr,
  • 30 gr ciocolată,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • 10 gr fulgi de cocos,
  • 50 gr frișcă,
  • sare.

Mod de preparare:

Oul, uleiul, iaurtul și zaharul se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui mixer sau al unui tel.

desert_iaurt1

Compoziția obținută va avea consistența unei creme.

desert_iaurt2

Faina se cerne, se amestecă cu praful de copt și cu sare și se adaugă peste amestecul obținut înainte. Se amestecă cu o spatulă, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Formele care urmează a fi umplute cu aluat se spală și se șterg bine. Dacă sunt folosite forme din silicon, nu este necesară ungerea acestora.

Aluatul format se toarnă în forme și se introduce la cuptorul încălzit la 175 grade.

desert_iaurt3

Se coc prăjiturelele timp de 20 minute, până când se rumenesc deasupra. După coacere, se lasă să se răcească și abia când ajung la temperatura  camerei se scot din forme.

Ciococlata se rupe bucăți și se topește la bain marie.  Când aceasta s-a dizolvat în întregime, se adaugă o linguriță de frișcă și se amestecă bine.

Cu ajutorul unei pensule se ung prăjiturelele cu glazura de ciocolată. Se dau la rece pentru 30 minute, apoi se presară cocos pe partea cu cicocolată. Se umplu și se decorează cu frișcă și se dau la rece pentru 3-4 ore.

desert_iaurt4

Se servesc ca atare sau însoțite de fructe proaspete.

desert_iaurt5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU