luni, 30 noiembrie 2020 - 19:49

Desert cu iaurt și stracciatella

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

desert_iaurt

Ingrediente:

  • 130 gr iaurt cu stracciatella,
  • 1 ou (50gr),
  • 30 ml ulei,
  • 80 gr zahăr,
  • 30 gr ciocolată,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • 10 gr fulgi de cocos,
  • 50 gr frișcă,
  • sare.

Mod de preparare:

Oul, uleiul, iaurtul și zaharul se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui mixer sau al unui tel.

desert_iaurt1

Compoziția obținută va avea consistența unei creme.

desert_iaurt2

Faina se cerne, se amestecă cu praful de copt și cu sare și se adaugă peste amestecul obținut înainte. Se amestecă cu o spatulă, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Formele care urmează a fi umplute cu aluat se spală și se șterg bine. Dacă sunt folosite forme din silicon, nu este necesară ungerea acestora.

Aluatul format se toarnă în forme și se introduce la cuptorul încălzit la 175 grade.

desert_iaurt3

Se coc prăjiturelele timp de 20 minute, până când se rumenesc deasupra. După coacere, se lasă să se răcească și abia când ajung la temperatura  camerei se scot din forme.

Ciococlata se rupe bucăți și se topește la bain marie.  Când aceasta s-a dizolvat în întregime, se adaugă o linguriță de frișcă și se amestecă bine.

Cu ajutorul unei pensule se ung prăjiturelele cu glazura de ciocolată. Se dau la rece pentru 30 minute, apoi se presară cocos pe partea cu cicocolată. Se umplu și se decorează cu frișcă și se dau la rece pentru 3-4 ore.

desert_iaurt4

Se servesc ca atare sau însoțite de fructe proaspete.

desert_iaurt5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...