27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:50
No menu items!

Desenele animate făcute ca să NU fie văzute vreodată / FOTO

spot_img

Nu ar fi trebuit să vedeți niciodată imaginile de mai jos. Ele vă oferă șansa să aruncați o privire în spatele cortinei, în spatele minunatului și, uneori, ciudatului proces de creație a desenelor animate la Pixar: schițe, doodle-uri, gânduri redate pe jumătate, complet absurde, dar și o mână de idei geniale care nu au fost menite să fie împărtășite vreodată cu cineva din afara încăperii în care a fost creată povestea.

Potrivit telegraph.co.uk, la Pixar fiecare idee începe undeva – “Buzz Lightyear” și „Toy Story” traversează o șosea aglomerată sub balize de portocală, iar “Doamna Incredible” își transportă copiii pe insula Nomanisan, corpul ei fiind întins în formă de barcă, în timp ce unul dintre fiii ei bate apa oceanului cu picioarele în formă de elice.  

Înainte să ajungă pe ecran, desenele nu au reprezentat însă momente de animație, ci doar schițe, simple desene create de artiști în încercarea de a vinde o idee.  

De cele mai multe ori, în timp ce realizează filmele, producătorii găsesc o problemă în legătură cu fiecare schiță ori consideră că acestea trebuie să fie mai distractive. Soluțiile vin întotdeauna din partea unei echipe formată din cei mai haioși oameni din companie, reuniți de credința că “nicio o idee nu este o idee proastă”. 

La acest capitol, Pixar urmează exemplul predecesorilor celebri.  Astfel, Walt Disney este recunoscut pentru faptul că îl plătea în numerar, pe loc, pe angajatul care-i oferea cea mai haioasă replică, în timpul unei sesiuni de lucru în echipă. În același timp, compania Warner Bros este celebră pentru organizarea așa-numitelor “Nu Nu Sessions” – întâlniri în cadrul cărora oamenilor din sală li se interzice să spună “NU” ideilor prezentate (întâlnirile de lucru de la Warner Bros sunt guvernate de acceptare).