1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 4:45
No menu items!

Descriptio antiqui et hodierni status Iohannis. Descrierea stării de odinioară și de astăzi a lui Iohannis – un portet de Ludovic Orban

spot_img

Decepționat de noile împerecheri politice pe care le-a consimțit însuși  președintele României, fostul lider PNL, Ludovic Orban a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook, în care îi face un portret lui Iohannis – cel de astăzi, care nu seamănă deloc cu Iohannis cel de odinioară. “Ne-a mințit și a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roșie”.  De netrecut cu vederea este, însă, stilistica scrierii lui Orban care prin comparații, eufemisme, invective a reușit, cu măiestrie să îl descrie pe Klaus Iohannis, mai ceva decât a descris Dimitrie Cantemir, Moldova, în  Descriptio antiqui et hodierni status Moldavie.

Orban își începe mesajul cu însăși morala textului său și subliniază contrastul dintre aparență și esență, dintre ce părem a fi și ce suntem de fapt. 

De la Napoleon citire: orice PNL-ist poartă în raniță carnetul unui pesedist.

“Ne-a mințit și a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roșie!

Trădarea lui Iohannis față de toți românii care i-au acordat încredere, la alegerile din urmă cu exact 2 ani de zile, este insuportabilă pentru oricine are o minimă demnitate și stimă de sine, pentru oricine prețuiește democrația.

E ceva abominabil, dacă te uiți numai la cele două discursuri adresate țării în 2019 și 2020 la 24 noiembrie. Cum poate cineva să aibă pe conștiință așa ceva și să fie împăcat cu sine?!

Într-o Românie Normală, astăzi, cinstit ar fi fost ca cel care ocupă fotoliul de la Cotroceni să-și depună demisia. Iohannis a folosit mandatul primit de la cetățeni, afirmând cu gura lui că acesta înseamnă «România fără PSD», împotriva voinței celor care l-au ales, prin aducerea PSD-ului la putere, adică exact contrariul a ceea ce a promis că nu va face”, a scris Orban.

Fostul președinte PNL își închie mesajul într-o notă sumbră, ocultă și îl acuză pe Iohannis că ar fi compromis instituția Președintelui Românie și că și-a bătut joc de oameni, iar acestea nu vor rămâne fără de pedeapsă.

“Acum România este condusă de acest personaj care a prăbușit efectiv încrederea în instituția Președintelui României, a golit-o de legitimitate și autoritate morală, despre care nici în cele mai negre coșmaruri nu m-aș fi gândit că poate duce lucrurile în acest punct.

Oricât de mult se ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge scrâșnelile din dinți, sudalmele și blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni!

PS: aici regăsiți cele două discursuri susținute de Klaus Iohannis în 2019 și 2020″, a mai scris Ludovic Orban.

Lorena Luchian