15.2 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 21:06

Descinderi la vrăjitoare din Ploiești. Printre victime: români din Italia și Spania

spot_img

Zeci de polițiști și jandarmi au descins, miercuri dimineață, la vrăjitoare din Ploiești, acuzate că au înșelat și șantajat zeci de români din comunitățile din Italia și Spania, dar și din țară. Prejudiciul estimat până acum în dosar este de 200.000 de lei.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au precizat, într-un comunicat de presă, că “82 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Prahova, sprijiniți de jandarmi, efectuează cinci percheziții domiciliare, pe raza municipiului Ploiești, la 12 persoane bănuite de înșelăciuni și șantaj”.

Cei în cauză sunt bănuiți că, începând din ianuarie anul acesta, ar fi indus în eroare 30 de persoane, din țară și din străinătate, se mai precizează în comunicat.

Surse judiciare au explicat că majoritatea victimelor sunt români din comunitățile din Italia și Spania, care au fost contactați de vrăjitoare fie telefonic, fie prin intermediul unor anunțuri online. În schimbul unor sume de bani, vrăjitoarele le spuneau victimelor că le vor ajuta cu “dezlegarea de farmece” care le-ar fi cauzat diverse probleme personale sau boli. Cei care refuzau să plătească, erau amenințați că persoanele apropiate lor vor muri sau vor avea de suferit.

12 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare de polițiști, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigații Criminale, pentru audieri.