21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:12
No menu items!

Descinderi la Primăria din Chișinău. Suporterii lui Chirtoacă cer intervenția procurorilor din România, ca să îl apere de CNA

spot_img

Mai mulți ofițeri CNA – Comisia Națională de Anticorupție a republicii Moldova – au descins joi după-amiază în biroul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, potrivit site-urilor Unimedia.md și Deschide.md.

Secretarul Consiliului municipal Chişinău şi doi consilieri au fost reţinuţi de CNA şi procurori în această după-amiază. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Este vorba despre Oleg Onișcenco, Valeriu Didencu și Ghenadie Dumanschi.

Ghenadie Dumanschi este prorectorul pentru Relaţii Internaţionale la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Din 2007, e consilier municipal Chișinău, ales pe listele PLDM.

Un grup de membri și simpatizanți PL a venit ulterior în fața biroului lui Dorin Chirtoacă. Cei câțiva susținători ai edilului au scandat lozinci pro-Chirtoacă și au afișat mesaje de susținere: ”Lăsați șantajul!” și ”CNA nu uita, DNA te va lua!”.

Chirtoacă este lider al Partidului Liberal, de orientare pro-europeană, și naș al fiicei Elenei Băsescu. Clasa politică de la Chișinău este însă afectată de scandaluri de corupție trans-partinice.

T.S.