25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:04
No menu items!

Descinderi la membrii unei grupări, care au lăsat fără case mai mulți bihoreni. Printre ei, un avocat și 2 notari

spot_img

Polițiștii au făcut zeci de percheziții la locuințele unor persoane din Oradea și Salonta, printre care un avocat şi doi notari publici, acuzate că au lăsat fără case mai mulți bihoreni, prin înșelăciune, șantaj, violență sau prin acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată.

Poliția Română a anunțat, vineri, au fost efectuate 51 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în tranzacții imobiliare ilegale, prin cămătărie, șantaj și înșelăciune.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2017 -până în prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, toți din județul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente și case) mai multe persoane din judeţul Bihor.

“Aceștia sunt bănuiți că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile și, profitând de situația acestora, prin înșelăciune, șantaj, violență, ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deținute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora”, a transmis sursa citată.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, diverse înscrisuri, 9 telefoane mobile, 3 laptopuri, 4 stik-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 de lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de dolari și 200 de GPB.

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

                                                                                                                    Adina Silav