29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 0:16

Descinderi la firme “paravan” pentru contrabandă cu aur

spot_img

Poliţiştii bucureşteni au descins, vineri, la sediul mai multor firme care ar fi folosite ca paravan pentru cumpărarea şi topirea unor importante cantităţi de aur, transportat ulterior în Turcia, sub formă de lingouri.

Potrivit Poliției Capitalei, societăţile comerciale respective au ca obiect de activitate achiziţionarea de metale preţioase.
Acţiunea a fost declanşată în baza unor date şi indicii deţinute de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, potrivit cărora un grup format din patru persoane ar fi închiriat diferite spaţii, pe care le-ar folosi şi prezenta în fals drept sedii sociale ale unor firme cu activitate în domeniul achiziţionării de metale preţioase.

Din primele verificări a reieşit că suspecţii, folosind drept paravan aceste spaţii, ar fi cumpărat cantităţi importante de metale preţioase, pe care le-ar fi topit în topitorii amenajate clandestin, arată polițiștii.

Ulterior, suspecţii ar fi transformat metalele topite în lingouri şi le-ar fi transportat în Turcia, pentru a le comercializa, eludând astfel prevederile legale în materia deţinerii şi comerţului cu metale preţioase, precizează anchetatorii.
Acţiunea Poliţiei Capitalei este sprijinită de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).