10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:47

Descinderi la Constanța, într-o anchetă cu 30 kg cocaină

retea droguri
Un cetăţean libanez şi un francez de origine kuweitiană au fost reținuți luni, de procurorii DIICOT, după ce au preluat, din Portul Constanţa, 30 de kilograme de droguri de mare risc. Judecătorii au dat, în urmă cu trei zile, 8 autorizații pentru percheziţii în Constanţa pe acest dosar. Procurorii susţin că i-au reţinut pe cei doi după ce “au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent”. Valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro, susţin anchetatorii.

“În data anterior menţionată s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină”.


Comunicat DIICOT

În urmă cu exact un an, procurorii DIICOT au anunţat că au capturat 50 de kilograme de cocaină adusă în România de celebra reţea a bulgarului supranumit “Regele Cocainei”. Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, coordonaţi de Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani. Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi. Procurorii susţin că cea mai mare parte din drogurile procurate din America de Sud urma să fie dusă în Vestul Europei, Portul Constanţa fiind folosit doar ca rută alternativă.