24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:04

Descinderi în trei județe. Sunt căutate persoane care au păcălit timp de 7 ani firme de asigurări

spot_img

Poliţiştii efectuează, joi, 17 percheziţii la persoane bănuite că ar fi indus în eroare mai multe societăți de asigurare, de la care au încasat despăgubiri de peste 600.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fac 13 percheziții în județul Alba, 2 în județul Bihor și 2 în județul Suceava, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“Din cercetări a rezultat că, în perioada 2013 – 2020, cele 17 persoane vizate de anchetă ar fi indus în eroare mai multe societăți de asigurare, după ce ar fi declarat date false privind circumstanțele producerii unor accidente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri”, anunță Poliția Română.

Pentru deschiderea dosarelor de daune, aceștia ar fi prezentat documente falsificate. 

Prejudiciul cauzat în acest mod a fost estimat la 610.100 de lei.

La percheziţii participă și polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și acțiuni speciale din Alba, precum și polițiști din Bihor și Suceava.