7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:26
No menu items!

VIDEO. Descinderi în Ilfov, cu peste 150 de forţe de ordine şi echipe de control. Sunt vizate infracţiuni de mediu, evaziune fiscală și furturile de energie

spot_img

Autorităţile fac, joi, o razie de proporţii în localităţi din judeţul Ilfov, cu peste 150 de forţe de ordine şi echipa de control. Sunt vizate infracţiuni de mediu, cele de evaziune fiscală, furturile de energie şi identificarea persoanelor care ard ilegal deşeuri sau depistarea persoanelor urmărite. 

”Infracţiunile de mediu, cele de evaziune fiscală, furturile de energie, identificarea persoanelor care ard ilegal deşeuri sau depistarea persoanelor urmărite la nivel naţional sau internaţional au fost câteva din obiectivele acţiunii organizate, azi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, împreună cu Jandarmeria şi cu susţinerea Pompierilor, Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), RAR, ISCTR, şi societăţii de distribuţie a energiei electrice. În acţiunea de control au participat structurile de ordine publică, rutieră, economic, investigaţii criminale, echipe chinotehnice, arme şi muniţii, respectiv acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, astfel încât verificările din teren să poată fi realizate pe toate planurile”, a transmis Garda De Mediu. 

Acţiunea are loc în localităţile Măgurele, Popeşti-Leordeni şi Vidra.  

80 de persoane din cadrul echipelor de intervenţie au fost de la IPJ Ilfov şi 30, de la Jandarmeria Ilfov. Acestora li s-au adăugat 16 comisari din cadrul Comisariatul Ilfov şi Comisariatului General ale GNM, precum şi câteva zeci de lucrători ai Enel, ISUBIF, ISCTR şi RAR.

”Au fost verificate documentele de provenienţă pentru stocurile de materiale existente, a fost verificat modul în care sunt respectate autorizaţiile de mediu, de către agenţii economici, au fost oprite în trafic autovehiculele de transport şi au fost confiscate maşinile în curs de dezmembrare, care nu aveau acte de provenienţă. Mai mult decât atât, au fost anulate şi toate branşările ilegale la reţeaua de electricitate”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general GNM.

Acţiunea comună continuă şi la această oră. 

                                                                                                                 Adina Silav